Kolima do Sivote / Parge

Pogledajte našu ponudu

Beograd- Sivota

Udaljenost 950 KM

Dužina putovanja

Između 10 i 12 sati

Dužina trajanja aranžmana

Najčešće 10 noćenja

Naša preporuka

Kako do Sivote / Parge

Kada putujete individualno, svojim kolima, za ulazak u Grčku potreban je vaučer ili potvrda rezervacije. Za putovanje automobilom potrebno Vam je: međunarodno putno zdravstveno osiguranje, saobraćajna dozvola, zeleni karton (obavezan za ulazak na teritoriju Republike Makedonije). Međunarodna vozačka dozvola od skora nije obavezna ni za Makedoniju, ni za Grčku.

Kroz Srbiju se vozite Autoputem A1 Beograd, Niš, Jagodina, Vranje, Preševo

Kroz Republiku Makedoniju, bez ijednog skretanja stižete do graničnog prelaza Gevgelija. Mi smo, ipak skenuli za Udovo i Dojransko Jezero.

Ovaj put vam preporučujemo da obiđete Dojransko jezero koje je prelepo, ali i zbog toga što se tu nalazi još jedan granični prelaz na kome je leti manja gužva i koji je naročito pogodan za one koji putuju ka ostrvu Tasos.

Ukoliko idete u Paraliju, Leptokariju, i dalji ka recimo Lefkadi, onda je Đeđečlija ipak bolji izbor A do ovog graničnog prelaza se morate vratiti na autoput. Ipak, nakon odmora na prelepom Dojranu, taj će vam put biti više nego prijatan. Savetujemo vam da na poslednjoj benzinskoj stanici pre granice sipate gorivo, jer je neznatno jeftinije nego u Grčkoj.

Dan Dar apartmani

Prenoćili i imali gozbu u apartmanima Dan Dar
Restoran Domaće kuhinje sa jelima sa roštilja, dimljenim šaranom za svaku preporuku..

Naše putovanje smo odmorni nastavili i prešli granicu na prelazu Stari Dojran. 

Pratite putokaze za Atinu. Prolazite isključenja za Edesu, Solun i Halkidiki. Nakon 61 km od granice, skrenite desno za Atinu i Katerini. Ovde obratite pažnju, jer se uključujete na auto-put.

 

Sivota letovanje

Sta obići dok ste u Sivoti

Sivota letovanje  – cene letovanja u Sivoti

Sivota je slikovito mesto na samo pola sata vožnje od Igumenice. Ovu destinaciju turisti nazivaju očaravajućom i vraćaju u nju svake godine. Sivota je okružena zalivima, ostrvima, zelenim brdima. Iako je zovu Grčkim Karibima, Sivota najviše podseća na Norveške frojdove. Kristalno čisto more i prelepe plaže čine da ovo mesto privlači na hiljade turista .

Sivota  se nalazi u severozapadnoj Grčkoj, pripada Oblast Epir, u regiji Tesprotija koja se proteže na oko 1.500 kvadratnih kilometara. Sedište ove regije je grad i Iuka Igumenica.

Zbog blizine Evropske Unije, Tesprotija ima važan strateški značaj.

Savršeni klimatski uslovi, mediteransko rastinje uz razuđenu obalu, četinari na obodima planinskih masiva, čiste vode Jonskog mora, živopisna sela sa maslinjacima i vinogradima karakteristike su ove regije koje na posetioce deluju opijajuće.

Sivota plaze
Sivota letovanje