5 najlepših mesta za letovanje u Grčkoj

Sivota letovanje

Sarti

Izbor i preporuka 5 najlepših mesta za letovanje u Grčkoj je naša lična preporuka proizašla iz 12 godina agencijskog rada, pažljivo osluškujući sve kometare i utiske naših i putnika agencija sa kojim sarađujemo.

Možda neka od naših preporuka pomogne i Vama da se lakše odlučite.

Mesta koja izdvajamo nisu rang lista od prvog do desetog mesta već jednostavno za nas i naše kllijente. 5 najlepših mesta za letovanje u Grčkoj.

Na kopnu, poluostrvu Halkidiki, omiljenom za naše turiste, za sve one koji svoje letovanje u Grčkoj planiraju autobusom ili sopstvenim prevozom nalazi se

Mesto koje Grci zovu “Najlepše ostrvo na kopnu”. To ime je Sarti dobio zbog mnogobrojnih zaliva koji se nalaze u njegovoj blizini, prelepog i tirkiznog mora.

Sarti se nalazi na “drugom prstu” poluostrva Halkidiki, oblasti koja se zove Sitonija.

Sarti se nalazi na oko 140 kilometara od Soluna. Do njega se dolazi tako što se od Soluna prate znakovi Halkidiki, Solun Aerodrom i Nea Moudanja. Ring Road je obilaznica kojom u širokom luku zaobilazite Solun i on ostaje celom svojom dužinom sa vaše leve strane.

Po dolasku na poluostrvo Halkidiki koje počinje negde na oko 30 km nakon sto je Solun ostao iza vas, Prvo veće i poznatije mesto Halkidikija je Nea Iraklia. (mesto koje ćemo takođe uvrstiti u našu listu najlepših 10 mesta za letovanje u Grčkoj ali isključivo kao preporuka za miran odmor idealan za porodice sa malom decom. Ali o Nea Irakliji više u nastavku).

Najvažnije je u ovom renutku pratiti putokaze za Nea Moudanju, dok pored vas ostaju mesta Nea Kalikratia, Nea Plagia, NeaFlogita i Dionisos Beach.

Malo pre Nea Mudanje kod putokaza koji pokazuje pravac za Kasandru a desno skretanje za Sitoniju, odvajamo se sa ovog puta i petljom se priključujemo na put za Sitoniju. Od ove tačke potrebno je pratiti putokaze za Nikiti. Sa ovog puta se odvajaju putevi koji vode za Gerakini, Psakudiju i Metamorfozis.

Od Nikiija do Sartija samo pratiti putokaze koji vode prema Sartiju…Ovaj deo vožnje je prilično zahtevan jer je dug put iza vas a najtežih 30km  u pravo ovih zadnjih 30 kilometara zato što je put iako dobar, krivudav, prelepi horizonti promiču kroz krošnju borove šume…

O Sartiju , mestima za provod, smeštaju u apartmanima ili hotelima, plažama koje treba obići, više možete pročitati na web stranici Sarti letovanje.

Sivota

Sivota :

Jedno od onih mesta koje je čekalo da bude otkriveno i poslednjih par godina postaje jedno od omiljenih mesta za letovanje turistima iz Srbije.

Mnogi ga zovu Grčkim Karibima, mada je nama mnogo bliže i sličnije Kornatskim ostrvima. Koliko smo se posvetili Sivoti, ovom letovalištu u Grčkoj, možda dovoljno govori da smo odlučili da napravimo posebnu web prezentaciju koja će biti posvećena samo Sivoti, letovanju u Sivoti, smeštaju ( apartmanima u Sivoti) i hotelima koji se nalaze u blizini . Prezentacija će tako sadržati “kako do Sivote”, mesta za izlazske i provod, Restorane, lokalitetima koje vredi obići dok ste na letovanju u Sivoti.

Naravno sajt će sadržati kako cene smeštaja u Sivoti, tako i specijalne ponude... Trudićemo se da na sajtu postvaimo kompletnu ponudu koja se može naći na našem tržištu, tako da će na ovom sajtu moći da se proveri verovatno najkompletnija ponuda za letovanje u Sivoti, pod sloganom : “Sivota – sve na jednom mestu”

Parga

Još jedno mesto koje bismo preporučili za vaše sledeće letovanje – PARGA
Grad, koji je smešten  na obali jonskog mora, jugozapadno od ostrva Krf, između gradova Preveza i Igumenica. Okružena šumom i maslinjacima, u malom zalivu, Parga predstavlja jedinstven spoj planine i mora. Jedno od najživopisnijih mesta u severozapanoj grčkoj, “nevesta od Epira”, Parga kao da vas poziva da uživate u njenim prirodnim lepotama i bogatoj istoriji. Plaže Parge su najbolji deo jonskog mora, tako da sa punim pravom privlače hiljade turista svakog leta. Grad je prepun kafića i taverni koji služe svežu ribu po jedinstvenim lokalnim receptima. Karakter grada je živahan i moderan, ali sa intenzivnim elementima prošlosti. Glavno mesto zа dnevne sastanke je glavni put ispred luke, gde svako veče možete uživati u zalasku sunca koje nestaje u jonskom moru, između zamka i ostrva Bogorodice.

Izdvojili smo PARGU i nju uvrstili u preporuku jer je ona za nas jedno od najlepših mesta Jonskog mora.

Kada saberemo utiske svih naših gostiju , gostiju koji se uvek vrate ovom mestu posle prve posete, onda je ostrvo Tasos, sigurno još jedno od letovališta koja treba da se nađu na ovoj listi.
Tasos ostrvo čije ime u prevodu sa Grčkog, znači “ŠUMA KOJA PLUTA”,  predstavlja jedno od najomiljenijih i najposećenijih turističkih destinacija sa severa Grčke.  Tasos kao najsevernije grčko ostrvo i veoma je blizu kopna. Od oblasti Istočna Makedonija i Trakija Tasos je udaljen svega 8 kilometara. Tasos nije malo ostrvo, ukupno ima oko 400 kvadratnih kilometara, dok je dužina obale oko 100 kilometara. Ipak, ono po čemu je ovo ostvo poznato je prjatna klima, mnogobrojne fantastične plaže, lagune i uvale, i  razvijena turistička infrastruktura. Smeštaj je vrlo komforan i lako se nalazi. Najbolja opcija su Tasos apartmani u okviru vila kojih ima kako uz plaže tako i u centrima mesta i gradova. Apartmani su moderni, sa svim neophodnim sadržajima za ugodan boravak.  U našoj ponudi takođe se nalaze mnogoborni hoteli na Tasosu.

Kefalonija

Kefalonija je najveće ostrvo u Jonskom moru, verovatnoi najšarmantnije.( Lepote ostrva smo imali priliku da vidimo i u filmu “Mandolina Kapetana Karelija” )Iako se Kefalonija razvila i tokom poslednjih godina ima sve više turista, na prelepim plažama Kefalonije  nije gužva zbog veličine plaža na ostrvu . Uglavnom poznata po egzotičnim plažama , uključujući i Mirtos , Antisamos , Lourdas i Skala , Osim plivanja uživanja u prelepom moru , Kefalonija kao i cela Grčka,  ima mnogo mesta za videti i obići, od živopisnih sela, srednjovekovnih dvoraca i lepih manastira . Fiscardo je npr. kosmopolitsko mesto sa lukom koji prima mnoge jahte svakog leta . Druga lepa sela koje treba  posetiti tokom vašeg odmora u Kefaloniji su Argostoli , Sami i Assos.

Zbog svoje veličine gosti mogu pronaći mirne zalive i plaže i uživati u tišini i prelepom moru na ostrvu takođe postoje uređene plaže sa barovima , i restoranima

Kefalonija hotelski smeštaj

Sivota hoteli leto 2024

Šta obići dok letujete u Sivoti?

Sivota je predivno turističko mesto smešteno na zapadnoj obali Grčke, u blizini ostrva Lefkade. Šta biste mogli posetiti u Sivoti- Predlozi:

  1. Plaže: Sivota je poznata po svojim prelepim plažama, poput plaže Bella Vraka, plaže Pisina i plaže Zavia. Na ovim plažama možete uživati u kristalno čistoj vodi i belom pesku.
  2. Plaža Mega Ammos: Ova plaža se nalazi u neposrednoj blizini Sivote i nudi neverovatan pogled na more i okolna brda.
  3. Krf: Ostrvo Krf je udaljeno samo nekoliko sati vožnje od Sivote, pa bi bilo sjajno posetiti ga za jedan dan.  Grad Krf, koji je pod zaštitom UNESCO-a, kao i brojne plaže i znamenitosti.
  4. Izleti brodom: Možete iznajmiti čamac ili se priključiti organizovanoj turi i obići prelepe uvale, plaže i ostrva u okolini Sivote.
  5. Dnevni izleti:  Antički grad Dodone ili Meteori, koji se nalaze oko 2 sata vožnje od Sivote.

    Preporuka ya letovanje 2024: Sarti apartmani   Sarti, Sitonija letovanje 2024